Τα "πρέπει" της βάφτισης

Τα "πρέπει" της βάφτισης

Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνω νονός! Τα ερωτήματα πολλά....τι πρέπει να κάνω; Από που να ξεκινήσω; Τι χρειάζεται για το μυστήριο της βάφτισης; Ηρεμήστε! Όλα είναι θέμα τακτικής. Καταρχήν είστε ελεύθερος; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης και παντρεμένος με θρησκευτικό γάμο. Αν όμως έχετε παντρευτεί με πολιτικό τότε δυστυχώς νονός δεν θα γίνεται βάση του Μητροπολιτικού καθεστώτος.
Συνεπώς μαζί χρειάζεται η ληξιαρχική πράξη γάμου ή αλλιώς το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 

Μετά έρχεται η ώρα της αγοράς του βαφτιστικού σταυρού. Εκεί οι τιμές και τα σχέδια ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα και τα βαλάντια. Το ίδιο ισχύει και για τα βαφτιστικά του παιδιού. Θέματα, χρώματα, ποιότητες είναι μερικά που πρέπει να αποφασίσετε έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα της βάπτισης να σας ικανοποιεί πλήρως. Καλό θα ήταν, ανάλογα βέβαια και με τα πιστεύω ή τα έθιμα του τόπου σας, να πάρετε και μια γνώμη από την μαμά του μικρού. Εξάλλου όλα γίνονται με αγάπη και μοναδικό σκοπό να ευχαριστήσετε όλη την οικογένεια.

Τέλος ανάλογα με τα έθιμα του τόπου σας, ο νονός αγόραζε το "ύφασμα" παλιά ή αλλιώς "κρέμασμα στη μαμά", στις μέρες μας ένα φόρεμα το οποίο βάση παράδοσης δένει την μάνα με τον νονό. Επίσης η οικονομική συμμετοχή του νονού στην αγορά μπομπονιέρων, προσκλητηρίων και άλλοτε γλυκών τηρείται ανά περιοχή. Να μην παραλείψω να τονίσω ότι η πληρωμή του ναού τέλεσης της βάφτισης είναι υποχρέωση του νονού. Ξέρω, πολλούς από εσάς τούς μελλοντικούς νονούς σας τρόμαξα λιγάκι... όμως σε όλη μας την ζωή δεν τηρούμε πρέπει και υποχρεώσεις ανά περίπτωση.

Έτσι και εδώ με την διαφορά όμως, ότι στο τέλος του μυστηρίου της βάφτισης θα είστε ο μοναδικός νονός του παιδιού.

 

Scroll Top