Ο ανεκτίμητος ρόλος του νονού

Ο ανεκτίμητος ρόλος του νονού

...και έρχεται η ώρα που κάθε οικογένεια πρέπει να αποφασίσει ποιός θα είναι ο νονός στο μικρό τους αστεράκι. Μία απόφαση πολύ συμαντική τόσο για τους γονείς αλλά περισσότερο για το παιδί.

Η επιλογή του νονού δεν πρέπει να είναι τυχαία ούτε να βασίζεται σε εφήμερες φιλίες των γονέων. Ο νονός πρέπει πραγματικά να αγαπάει τους γονείς και σαφώς το παιδί, γιαυτό και πολλές κουμπαριές έχουν "κλειδώσει" πριν απο την γέννα.  Πρέπει να είναι άνθρωπος ανοιχτοχέρης τόσο στην ψυχή όσο και στα δώρα. Τυπικός στις υποχρεώσεις του (γεννέθλια, Χριστούγεννα, ονομαστική γιορτή, Πάσχα) αλλά και παρόν στην πορεία της ζωής του παιδιού.

Ο νονός είναι εξίσου συμαντικός και στην ανατροφή του παιδιού. Η αγάπη, οι συμβουλές και η καθοδήγηση είναι μέρος του ρόλου του. Δεν είναι τυχαία η προσφώνηση "πνευματικός πατέρας".

 

Τι πιο όμορφο για ένα νονό να βλέπει δυο γλυκά ματάκια να τον αγαπούν, να τρελένονται απ' την χαρά τους όταν τον αντικρίζουν και να βουρκώνουν όταν αυτός φεύγει. Χαρείτε το λοιπόν!!! Είναι πολύ γλυκιά η ζωή δίπλα στο βαπτιστήρι σας.

Scroll Top